25 Mayıs 2015

Andy Warhol'a selam olsun...

19 Mayıs gecesi TRT FM'de Kordon'da Gece Seyri programının konuğu olduk. :) Program sadece gezginlere ve seyahate ayrılmış tek radyo programı. Hatta sanırım bu özelliği ile dünyada tekmiş.

Bir önceki hafta programın yapımcısı Murat Can Canbay bize ulaştı. Daha önce ODTÜ Mezunlar Derneği'nde yaptığımız sunuma katılmış. Bu şekilde bizden haberdar olmuş. Programa katılmak isteyip istemediğimizi sordu, biz de büyük bir hevesle katılmak istediğimizi belirttik. 

Program 23:00 - 01:00 saatleri arasında canlı olarak yayınlanıyor. Tanışma ve kısa bir sohbet için yarım saat kadar önce TRT'ye gittik. Açıkçası tahminimizden çok farklı bir ortam vardı. Koşturma halinde bir sürü insan vardı. Herkes inanılmaz neşeliydi. Gecenin o saatinde bu kadar enerjik olmak işini sevmekten farklı bir şekilde açıklanamaz herhalde.

Bizden sonraki programın kumanda ekibi...
Programda bir de canlı müzik vardı. Müzisyenler de süper neşeli insanlardı. Çoook kıskandık çalışma ortamlarını... 

Yayın sırasında bol bol Güney Amerika konuştuk, Facebook ve Twitter üzerinden sorular da alındı, Murat Bey'in eşi Füsun Hanım da Periscope'dan canlı olarak programı yayınladı. Kanal TRT olunca dinleyici kitlesi de çok çeşitli olabiliyor. Arkadaşlarımız dışındaki kişilerden de bir sürü mesaj geldi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden mesaj gönderen bile oldu. 
Fotoğrafın pek güzel olmadığını kabul etmek lazım...
Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan 2 saat doldu bile. Bıraksalar biz sabaha kadar da anlatabilirdik. :) 
Program sonrasında da çok olumlu geri bildirimler aldık. Tabi bu yorumların çoğu tanıdıklarımızdan geldiği için iyi olması kaçınılmaz ama olsun. Andy Warhol'un "herkes bir gün 15 dk'lığına ünlü olacak" sözünü 2 saatliğine yaşamış olduk :) 


Bundan sonra Murat Bey'in ve programının takipçisiyiz.. Yola koyulmak için cesaretini toplamaya ihtiyacı olanlara şiddetle tavsiye edilir... 

Hiç yorum yok: