29 Aralık 2013

John'un Hint Yemeği

Geçen haftasonu Couch Surfing'den (CS) misafirimiz John bize leziz bir Hint yemeği yaptı. Babası bir dönem Kuveyt'te yaşarken Hintli bir aşçıları varmış ondan öğrenmiş sonra da oğluna öğretmiş.

Malzemeler (Kullanım sırasına göre)

Zeytinyağı
1 adet büyük kırmızı soğan
5-6 diş sarımsak
Tavuk göğsü
Köri
Toz biber (köri acıysa toz bibere gerek yok)
Kimyon
Zerdeçal
Karabiber
Kişniş (toz kişniş bulamadık ama önemli bir malzeme değilmiş, eledik)
Süt
Salça
2 adet tatlı kırmızı biber
2 adet domates
2 adet pırasa

Önce zeytinyağında büyük büyük doğradığımız soğanları ve sarımsakları iyice öldürüyoruz. Sonra makasla (Hiç bu şekilde dilimleme olayına girmemiştim ama mantıklı geldi. Hem kesme tahtası kirlenmiyor hem de 2 dk'da dilimlenmiş oluyor) iri iri dilimlediğimiz tavukları atıyoruz. Onlar bir süre pişiyor. Salçasını da ekliyoruz.
Suyunun bitmesine yakın birer avuca yakın!! kimyon, zerdeçal, toz biber ve köri atıyoruz. Bir miktar da hem toz hem de top top karabiber atıyoruz. Olayın püf noktası burada. tavuklar iyice suyunu çekene kadar bunları karıştırarak pişiriyoruz. Bir süre sonra tavukların her tarafı baharatla kaplanıyor. Bu aşamada da krema niyetine süt ekleyip yine çektiriyoruz. Süt de bittikten sonra yemeği sulandırması için biber, domates ve pırasaları da atıyoruz... Bir süre sonra yemeğimiz hazır. Altını kapattıktan sonra 5 dk dinlendirip öyle servis yapıyoruz.

Biz yanında pilav ve yoğurt yedik bir de bira içtik. En iyi birayla gidermiş...

Yemek anlatımı fotoğrafsız olmaz ama kimyon kokusu başımı ağrıttığı için mutfaktan kaçtım ve fotoğraf çekmedim. Sonra da pişman oldum..

Bu arada, John Noel'de bizleydi... Ertesi sabah "evdeki çorapların biri diğerlerinden daha ağır olabilir" diye bir mesaj aldım.. John'un Noel sürprizi... Mandalinler ve şekerler. Normalde kömür de koyması gerekirmiş. Geleneksek hediye bu şekildeymiş. Annesinin 5 yaşındayken savaş sonrası dönemde aldığı hediyeler bunlarmış :)) güzel bir anı oldu benim için de...

Hiç yorum yok: